En kriminaltekniker fotograferar skotthål i fönsterrutan på pizzerian.

En kriminaltekniker fotograferar skotthål i fönsterrutan på pizzerian. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

16-åring skjuten med flera skott på pizzeria

Ingen är ännu gripen

MALMÖ. En 16-årig pojke skottskadades på söndagskvällen när han besökte en pizzeria vid Värnhemstorget i Malmö. Enligt uppgift ska gärningsmannen ha stått utanför lokalen.
– Jag hörde flera smällar, säger en person som befann sig i närheten.

Av
Marek Stefaniak

Andreas Holm

Klockan var 20.10 när polisen fick larm om flera höga smällar på Lundavägen. Den skottskadade tonårspojken hittades inne på en pizzeria. Hans skador uppges inte vara livshotande.

Enligt polisen besökte pojken pizzerian som kund när han blev beskjuten med flera skott från en skytt som stod på gatan utanför.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen letat efter en silverfärgad Toyota och en mörk äldre Volvo. I en brunn i närområdet ska registreringsskyltar ha anträffats.

Flera personer befann sig i lokalen vid tillfället, men endast tonåringen blev träffad. Händelsen utreds som mordförsök och framkallande av fara för annan.

Ett stort område från Hornsgatan till Östra Förstadsgatan/Sallerupsvägen vid Värnhemstorget spärrades under kvällen och natten av.

– Här är fullt med polisbilar just nu och det går inte att passera, säger ett vittne till Lokaltidningen.

Specialsökhund sattes in och en kriminaltekniker undersökte platsen.

– Den tekniska undersökningen är klar och avspärrningarna hävdes under natten, säger Filip Annas, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Under måndagens morgon hade polisen ännu inga misstänkta eller gripna.

– Vi har i nuläget ingen gripen, vi får se vad dagens arbete resulterar i, säger Filip Annas.

Polisen på platsen. En man har hittats med förmodade skottskador i närheten av Värnhemstorget i Malmö. Enligt polisen fann man den skadade mannen inne på en pizzeria.

Polisen på platsen. En man har hittats med förmodade skottskador i närheten av Värnhemstorget i Malmö. Enligt polisen fann man den skadade mannen inne på en pizzeria. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Publicerad 03 December 2018 00:00