I tröskeln bak på bilen gömdes två paket, drygt ett kilo heroin. Nu döms en 27-årig man till fem års fängelse.

I tröskeln bak på bilen gömdes två paket, drygt ett kilo heroin. Nu döms en 27-årig man till fem års fängelse. Foto: Tullverket

Skuldsatt man tvingades smuggla heroin: "Enda möjligheten att bli av med en skuld"

27-åring döms till långt fängelsestraff

MALMÖ. När den 27-årige mannen stoppades vid brofästet var han märkbart nervös. Med all rätt skulle det visa sig. I en kontroll hittade tullpersonal en heroingömma. Nu fälls mannen för grov narkotikasmuggling till fem års fängelse.

Av
Andreas Holm

I en grå Nissan Qashqai körde 27-åringen från Köpenhamn mot Malmö. I hyrbilen hade drygt ett kilo heroin gömts i tröskeln i hyrbilens bagageutrymme. När han stoppades i Lernacken och knarket hittades erkände mannen sitt brott. I förhör uppger mannen att han hade dragit på sig skulder på omkring 30 000 danska kronor efter att ha handlat med droger och fick möjligheten att bli skuldfri genom att leverera narkotikan till en adress i Oslo.

– Detta var den enda möjligheten att bli av med den, säger mannen i ett förhör.

Men han trodde att han skulle levera cannabis och inte heroin. Han berättar i förhör att han själv ska ha köpt vad han trodde var hasch i Köpenhamn och sedan gömt detta i bilen.

27-åringen var dock fåordig när det gällde av vem uppdragsgivaren är eller till vilka som narkotikan skulle levereras till i Norge.

Bilen ska ha hyrts av en annan person, tidigare bosatt i Danmark men numera i Sverige. Varför 27-åringen använt bilen har han heller inte svarat på. I förhör har han berättat att det finns en hotbild mot honom och han är rädd att hans familj drabbas.

"Det är vaga uppgifter som är helt omöjliga att kontrollera för polisen. Även om NN:s uppgifter tas för goda kan konstateras att hotet inte har varit så överhängande att det påverkar ansvarsfrågan.", skriver Malmö tingsrätt och dömer mannen till fem års fängelse för grov narkotikasmuggling.

Publicerad 09 November 2018 06:00