Sedan natten mot torsdag har polis larmats till fyra skottlossningar i Malmö. Här på Bellevuegården under torsdagskvällen.

Sedan natten mot torsdag har polis larmats till fyra skottlossningar i Malmö. Här på Bellevuegården under torsdagskvällen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Lägenhet besköts i natt – fjärde skottlossningen på ett dygn

Kulhål i fönster och dörrar

MALMÖ. Under loppet av ett dygn har polisen larmats till fyra skjutningar i Malmöområdet. Natten mot fredag small det igen när en lägenhet på Rosengård besköts.

Av
Andreas Holm

Strax efter 01.30 blev en bostad på Vougts väg i Malmö där flera kulhål hittades i ett fönster till en lägenhet.

– Vi tog oss in i lägenheten men den var tom. Vad vi vet har inga personer skadats. Under dagen kommer en teknisk undersökning att genomföras, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Två gånger under torsdagen larmades polis efter att flera personer hört skott. Först på Docentgatan vid 15-tiden och senare under kvällen, vid 21.40 vid Stensjögatan på Bellevuegården. På båda platserna konstaterades flera skotthål i både fönster och dörrar in till lägenheter. Platserna spärrades av för teknisk undersökning men enligt polis ska inga personer kommit till skada.

Polisen utreder varje händelsen som separat men kan inte utesluta att det kan finnas samband då det finns likheter mellan några av fallen.

– Givetvis kommer vi utreda om det finns ett samband mellan händelserna, men först och främst ska varje händelse utredas var för sig. Om någon misstänkt frihetsberövas kommer vi titta närmare på om personer kan kopplas till de andra skjutningarna, säger Calle Persson.

Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången på Vougts Väg i Rosengård.

Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången på Vougts Väg i Rosengård. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Nattens skjutning är den fjärde på bara ett dygn. Natten mot torsdag skottskadades en man i 20-årsåldern utanför Burger King vid köpcentret Mobilia i Malmö.

– Mannen ska ha fått allvarliga, men inte livshotande skador, berättade Eva-Gun Westford, presstalesperson vid Malmöpolisen, för Lokaltidningen under gårdagen.

I nuläget finns varken några misstänkta eller frihetsberövade. Polis höll under torsdagen och natten förhör med vittne och målsägande. Redan nu har polisen fått in en del vittnesuppgifter med tar tacksamt emot fler tips.

– Har du observerat något eller har ett tips vill vi gärna ta del av den informationen. Det går bra att ringa på telefonnummer 114 14, säger Calle Persson.

Publicerad 09 November 2018 07:15