Markus Rosenberg som tänkte sluta efter säsongen förlänger sitt kontrakt med Malmö FF.

Markus Rosenberg som tänkte sluta efter säsongen förlänger sitt kontrakt med Malmö FF. Foto: Ritzau Scanpix/Anders Wiklund

Glädjebesked för MFF – Rosenberg förlänger sitt kontrakt

Kaptenen stannar kvar på skutan ännu ett år: "Vi kör ett år till"

MALMÖ. Han har varit kuggen i det lag som tagit sig ut i Europa och bärgat allsvenska guld. Tanken var att avrunda säsongen men nu väljer Malmö FF:s Markus Rosenberg att plita på ett nytt kontrakt.
– Jag hittar inte någon anledning att sluta, säger lagkaptenen till klubbens hemsida.

Av
Andreas Holm

2014 var året då Markus Rosenberg valde att komma "him" igen till Malmö och sin moderklubb. "Super-Mackan" bland annat vunnit tre SM-guld och tagit laget till två gruppspel i Champions League. Förra året valde han att förlänga kontraktet över vad som var tänkt att bli hans sista säsong. Men årets knaggliga resultat gör att han inte vill ge upp.

– Vi kör ett år till, säger Rosenberg i ett videoklipp från MFF, där fansen lurades om att det var en trailer till en film om hans sista tid i klubben.

Även fast årets säsong inte nått allas förväntningar om ännu ett SM-guld är det inte det som ligger till grund för anfallarens beslut.

– Det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande, säger Markus Rosenberg till MFF:s hemsida och fortsätter.

– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.

Publicerad 09 November 2018 11:17