Sarpsborgs Patrick Mortensen i duell med MFF:s Andreas Vindheim när lagen möttes i förra omgången.

Sarpsborgs Patrick Mortensen i duell med MFF:s Andreas Vindheim när lagen möttes i förra omgången. Foto: Ritzau Scanpix/Fredrik Hagen

Inför Europa League: "Vi har allt i egna händer"

MFF kan stärka chansen till slutspel vid seger på Stadion

MALMÖ. Senast slutade det oavgjort efter att Malmö FF tappat ledningen i matchens slutminuter. I kvälls ställs MFF mot norska Sarpsborg. Denna gång byts plastgräset i Norge mot äkta gräs hemma på Stadion. I potten finns viktiga poäng som kan ta laget vidare i Europa League.

Av
Andreas Holm

MFF var i ett riktigt guldläge när Andreas Vindheim på "hemmaplan" gav gästerna ledningen i den 74:e minuten. Med några minuter kvar att spela kvitterade Sarpsborg vilket jämnade till den redan jämna tabellen ytterligare.

Som läget ser ut nu i grupp I, leder Genk på sex poäng, två före både Malmö FF och Sarpsborg. Sist befinner sig Besiktas, storfavorit inför gruppspelet, med tre poäng. Mycket kan hända i gruppen där det inräknat kvällens matcher återstår tre omgångar.

– Vi har allt i egna händer. Ser vi bara till att göra två bra matcher på hemmaplan så ska det nog kunna räcka för att vi ska gå vidare ur gruppen, säger ytterbacken Behrang Safari till Kvällsposten.

Låt säga att MFF vinner kvällens möte och Genk tar tre poäng (de vann borta med 4-2 senast) mot Besiktas, krävs i princip en seger mot antingen Genk eller Besiktas senare i höst, för att MFF ska avancera till ett slutspel. De två främsta lagen i varje grupp går vidare till sextondelsfinal nästa år. Men det ska avgöras på planen.

Med avspark klockan 18.55 i kväll blir det match på Stadion. Då för MFF spela ett underlag man är vana vid, något som enligt Behrang Safari ska underlätta hemmalagets spel jämfört med konstgräsunderlaget i Sarpsborg.

– Vi ska ha ett klart övertag, få i gång vårt spel, tänka bara på oss och vinna matchen, säger Safari till Kvällsposten.

Fakta: Läget i Europa League

Så ser det ut i Malmö FF:s grupp I (siffror inom parentes i följande ordning, matcher, vinst, oavgjord, förlust, målskillnad, poäng)

Genk 3 2 0 1 +2 6

Malmö FF 3 1 1 1 0 4

Sarspborg 3 1 1 1 0 4

Besiktas 3 1 0 2 -2 3

Publicerad 08 November 2018 13:00