Mannen i 30-årsåldern slog sin före detta fru upprepade gånger. Nu döms han till fängelse av Malmö tingsrätt.

Mannen i 30-årsåldern slog sin före detta fru upprepade gånger. Nu döms han till fängelse av Malmö tingsrätt. Foto: Mostphotos.com

Slog ut en tand och misshandlade kvinna med bälte – man döms till fängelse

Kvinnan attackerades flera gånger både verbalt och fysiskt

MALMÖ. Mannen ska upprepade gånger ha slagit sin före detta fru, så pass allvarligt att hon svimmade av en gång. Nu döms en man i 30-årsåldern till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Av
Andreas Holm

Paret som har gemensamma barn ska tidigare levt ett bra liv. Efter en operation ska mannen blivit mer aggressiv på grund av den starka medicin han åt berättar kvinnan i förhör. Han ska blivit mer hotfull, fått problem med minnet och gav kvinnan skulden för allt.

Mannen ska ha kallat sin före detta fru för idiot, klumpig och psykiskt trakasserat henne.

– Du förtjänar att bli slagen, uppger kvinnan i förhör att mannen ska ha sagt.

Vid ett tillfälle fälldes kvinnan och fick ta emot flera hårda sparkar mot revben och höften. Kvinnan ska enligt hennes vittnesmål även ha misshandlats med ett bälte så svullnad uppstod, fått en tandfyllning utslagen och slagits medvetslös efter ett hårt slag i ansiktet.

I somras brusade mannen upp och "hans ögon svartnade" berättar kvinnan i förhör. Hon sprang in på en toalett i bostaden och låste in sig med sitt yngsta barn. På andra sidan dörren stod mannen med en kniv i handen och skrek att han skulle döda henne.

Kvinnan larmade en väninna på sms. Efter ett tag verkade mannen ha lugnat ner sig. Kvinnan såg sig chans, öppnade dörren och sprang ut. Då stoppades hon genom att mannen tog tag i hennes tröja och drog åt så att en brännande smärta uppstod i halsen. Då bröt sig polis in i bostaden och grep mannen. Kvinnan har sedan händelsen haft skyddat boende.

Nu döms mannen av Malmö tingsrätt till fängelse i ett år för grov kvinnofridskränkning och misshandel. Trots att bevisbördan varit i stort att ord stått mot ord bedömer rätten att kvinnans trovärdighet är hög.

"Hennes berättelse har varit fri från motsägelser och det har inte heller kommit fram att den har innehållit felaktigheter. Hon har inte heller gett intryck av att vilja överdriva det inträffade.", skriver rätten i sin dom.

Mannen förnekar till brott.

Publicerad 06 November 2018 15:00