Tekniker undersöker trafikskolan på Persborg.

Tekniker undersöker trafikskolan på Persborg. Foto: Byrd/Steven Knap

Så hänger skjutningarna och sprängningarna ihop

Person greps under natten

MALMÖ. På kort tid har Malmö skakats av två skjutningar och lika många sprängningar. Polisen ser ett samband mellan händelserna.

På fredagskvällen avslossades flera skott mot en lägenhet på Rosengård. Senare under natten detonerade någon form av sprängladdning i anslutning till en trafikskola på Persborg.

Ungefär ett dygn senare inträffade ytterligare en skottlossning mot en bostad i området Gröndal. Och på söndagskvällen detonerade en andra sprängladdning på Norra Grängesbergsgatan.

Polisen ser ett samband mellan de fyra grova brotten.

– Vi ser att det är en konflikt mellan en gruppering personer, säger Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i Malmö, till SVT Nyheter Skåne.

Klockan 01.40 under natten till måndagen greps en man på Kroksbäck. Enligt polisen kan personen kopplas till helgens händelser.

– Brottsrubriceringen är utrpressning, säger Mattias Sigfridsson, som av utredningstekniska skäl inte vill säga något mer.

Under helgen skottskadades även en taxichaufför i armen på en gata i Malmö. Ärendet kopplas i nuläget inte ihop med de andra händelserna.

Foto: Byrd/Steven Knap

Publicerad 05 November 2018 16:00