Polis och bombtekniker undersöker en salong i en fastighet på Norra Grängesbergsgatan i området Annelund i Malmö efter en detonation på söndagskvällen.

Polis och bombtekniker undersöker en salong i en fastighet på Norra Grängesbergsgatan i området Annelund i Malmö efter en detonation på söndagskvällen. Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix

Detonation vid trafikskola och frisörsalong

Skador på fastighet i östra Malmö – andra sprängningen på kort tid

MALMÖ. Sent under söndagskvällen larmades polis av personer som hört flera höga smällar. Bombtekniker inkallades för att undersöka en fastighet med bland annat en trafikskola och frisörsalong.

Av
Andreas Holm

Det var strax innan 22.30-tiden på söndagen som flera personer uppges ha hört höga smällar. Polis larmades och hittade skador på en fastighet på Norra Grängesbergsgatan i östra Malmö.

– Det har varit någon form av detonation i närheten av fastigheter som orsakar skador på fasaden, säger Jimmy Modin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Stora delar av området kring Norra Grängesbergsgatan spärrades av under tiden som Nationella bombskyddet genomförde en teknisk undersökning på plats. Vid 02.30-tiden hävdes avspärrningarna.

– Det är oklart vad som orsakat detonationen och i nuläget vet vi inte om några tekniska fynd har gjorts, säger Jimmy Modin.

Det är andra gången på kort tid som någon form av explosion inträffat i Malmö. Strax efter midnatt natten till lördag larmades polis till Persborgs torg, runt 800 meter från Norra Grängesbergsgatan, med anledning av en kraftig explosion. Explosionen hördes över stora delar av Malmö och tros vara riktad mot en trafikskola.

Det är för tidigt att se om om händelserna har samband med varandra menar Jimmy Modin.

– Men det är något som utredarna kommer att titta vidare på, säger han.

I nuläget finns varken några misstänkta eller frihetsberövade för detonationerna i går eller natten mot lördag. Inga personer ska ha kommit till skada.

Publicerad 05 November 2018 08:16