Brevutdelningen till hela Skåne har stoppats – handskar undersöks

Två postanställda till sjukhus med besynnerliga skador på händerna

MALMÖ.

Två anställa vid postterminalen har förts till sjukhus med smärtor i händerna. Polisens bombgrupp är tillkallad. All post som hanterats under natten är stoppad. Terminalen är avspärrad.

Av
André Kvist

Polisen larmades klockan 05.04 på onsdagsmorgonenn till Borrgatan i Malmö. Två anställda vid postterminalen fick föras till sjukhus med smärtor i händerna.

Polisens nationella bombgrupp och sakkunniga inom CRBNE, kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen, har beordrats till platsen för att ta reda på orsaken till skadorna.

Klockan 07.44 finns inga uppgifter om att fler anställda ska vara skadade.

– Vi utför nu rutinåtgärder och kontrollerar vad det kan handla om, att identifera ett eventuellt ämne som kan orsakat detta. Läget känns lugnt får vår del, det är två personer drabbade och det verkar vara lokalt till deras område, säger Åsa Emanuelsson, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Enligt Region Skånes presstjänst vårdas två personer, en man i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern, för lindriga skador efter händelsen på postterminalen.

Den post som hanterats under natten vid terminalen är stoppad. Den kommer inte att lämna ut till brevbärare tillsvidare.

– Det vi vet just nu är att alla som har postnummer 20 till 29 inte kommer få sin a-post idag, säger Maria Ibsen, pressansvarig vid Postnord, till Kvällsposten.

Det innebär att stora delar av Skåne inte får sin post i brevlådan idag.

Foto: Byrd/Claes Hall

Uppdatering 13.45.

Polisen håller fortfarande avspärrningarna av postterminalen. Något man inte kommer häva förrän polisens sakkunniga med säkerhet vet vad som skadat de två anställda.

– Vi har säkrat handskarna, vita bommullsvantar, som de hade på sig. Dessa måste testas och säkerställas av kompetent personal, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.

Har ni några teorier om vad det är för något som ligger bakom skadorna?

– Inga misstankar i nuläget. Vi tar inga risker utan detta måste hanteras by-the-book. Vi kommer inte släppa in någon förrän vi vet att det är säkert.

En man i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern vårdas på SUS i Malmö för lindriga skador. Vid klockan 14 kunde båda lämna sjukhuset.

Publicerad 11 July 2018 08:04