Skottlossning vid grovt rån i Malmö

Poliser attackerades av ägg från hyresgäster

MALMÖ.

Flera rånare tog sig in i lägenheten och öppnade eld. Ingen person ska ha kommit till skada.

Av
André Kvist

Strax innan midnatt larmas polisen till en adress på Östra Farmvägen i Malmö med anledning av en skottlossning.

Skotten ska ha avlossats under ett rån mot en lägenhet i fastigheten. Flera personer ska ha trängt sig in och flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten när flera skott avlossats.

Enligt polisen ska ha ingen ha fått fysiska skador. Tekniskt arbete och eftersökningar har skett under natten. Man har gjort fynd som bekräftar skottlossningen. Vid 04.05 hävde polisen avspärrningarna.

– Vi har lämnat platsen och avspärrningarna är hävda, vi är då färdiga med den operativa delen. Nu inleds utredningen. Ingen är gripen eller misstänkt, säger Kim Hild, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

En anmälan om försök till grovt rån, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan har upprättats. Det är ännu oklart vad motivet till skjutningen var.

– Det kan vi inte säga i nuläget, det är ett rånförsök med personer som har vapen. Inget har stulits i samband med händelsen.

Enligt Sydsvenskan ska den första polispatrullen på platsen ha blivit attackerade med ägg som kastades av andra hyresgäster. Ingen polis kom till skada men de ska ha träffats av äggen som slängdes från lägenheter.

Publicerad 10 July 2018 00:00