Skjutning i Malmö – en person död

Polisen: "Vill få in uppgifter från allmänheten"

MALMÖ.

Polisen fick under tisdagseftermiddagen in ett larm om skottlossning på Nydalatorget i Malmö. En person uppges ha avlidit till följd av skadorna, en person är förd till sjukhus.

Händelsen ägde rum vid Nydalatorget och Nydalaparken i Malmö. Klockan 15.10 får polisen in larm om att skottlossning ska ha förekommit.

Enligt initiala uppgifter är en eller flera personer skadade. Området spärrades av och man samlar nu in spår och hör vittnen på plats.

– Vi har stora resurser på plats – rytteriet, vapenhund och tekniker är på väg, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Även polishelikoptern var uppe. Polisen hanterar det som en särskild händelse, där organisationen går in i ett stabsläge.

– Vi vill gärna få in information från allmänheten om man har sett eller hört något. Ring då 11414. Eftersom det har skett mitt på ljusa dagen hoppas vi få in information, säger Åsa Emanuelsson.

Strax efter klockan 17 bekräftar polisen att en person har förts till sjukhus och att en 24-årig man har avlidit till följd av de skador som uppkommit i samband med händelsen.

Uppdatering:

Dagen efter skottlossningarna kommer polisen att finnas på plats på Nydala. Avdelningen för grova brott har arbetat hela natten med den information och vittnesuppgifter som kommit in.

Ingen person är i nuläget misstänkt för skottlossningen och mordet, samt mordförsöket.

Publicerad 03 July 2018 16:28