Tonårspojke döms till ungdomsvård efter våldtäkt

Kvinna lurades in i lokal

MALMÖ. En 17-årig pojke döms till tio månaders sluten ungdomsvård för en våldtäkt i Malmö tidigare i år. Åklagaren tror att fler har deltagit i övergreppet men bevisen räckte inte till för åtal.

Det var natten mot den 3 februari i år som kvinnan utsattes för en gruppvåldtäkt i en föreningslokal på Lindängen i Malmö. Med löfte om att hon skulle få köpa droger följde kvinnan med flera pojkar in i lokalen där hon under hot och våld tvingades utföra sexuella handlingar på flera av dem.

Efter övergreppet lyckades polisen bland annat genom områdets kameraövervakning kartlägga sju unga pojkar, samtliga under 18 år, som misstänks ha varit delaktiga i övergreppet.

Den tekniska bevisningen har dock bara kunnat styrka misstankarna mot den 17-årige pojke som nu alltså döms till tio månaders sluten ungdomsvård.

– Det går inte att bevisa vilka andra som varit där inne tillsammans med den åtalade. Men jag menar att de varit fler än en, har kammaråklagare Kristina Amilon tidigare sagt till Lokaltidningen.se.

Publicerad 18 June 2018 13:36