Saga Noréns Porsche säljs på auktion

Pengarna går oavkortat till välgörenhet

MALMÖ/SVERIGE. Är du sugen på att glida fram i en riktig stilikon, som dessutom besitter ett stort stycke svensk filmhistoria? Nu har du chansen. Den 13 juli går nämligen Saga Noréns olivgröna Porsche under klubban.

Vi har sett den susa fram över Öresundsbron i flera rafflande scener i den svensk/danska tv-serien Bron. Efter att sista avsnittet av den populära serien sändes i början av året är det nu dags för Saga Noréns ikoniska gröna Porsche att möta nya äventyr.

Den 13 juli auktioneras den ut till högstbjudande, meddelar organisationen WaterAid, som blir förmånstagare för intäkterna.

– Med pengarna som WaterAid får in från auktionen kommer de kunna nå tusentals människor i världens fattigaste samhällen med rent vatten, säger Sofia Helin i ett pressmeddelande.

Försäljningen görs till förmån för organisationen WaterAid, som arbetar i världens fattigaste samhällen med att förbättra tillgången till rent vatten, toaletter och hygien.

Sofia Helin, som spelar Saga Norén i Bron, är ambassadör för WaterAid, och hon är mycket glad över att försäljningen av den ikoniska bilen kan leda till att fler människor i världen får tillgång till rent vatten genom WaterAid arbete.

– Sagas porsche är inte bara en stor del av mitt eget skådespelarliv utan har också blivit en del av den svenska TV-historien. Det är verkligen jättekul att denna ikoniska bil kan komma till så stor nytta även efter Bron, säger hon.

Porschen, som auktioneras ut via Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood, Storbritannien, är en 1977 Porsche 911S. I Tv-serien "Bron" som gjort succé både i Sverige och utomlands har den varit ett populärt inslag.

– Vi är väldigt glada att kunna göra ett fint avslut på den framgångsrika TV-serien Bron genom att sälja Saga Noréns Porsche och skänka pengarna till något så viktigt som WaterAid, säger Anders Landström och Lars Blomgren från Filmlance & Bo Ehrhardt / Nimbus Film, i pressmeddelandet.

Sofia Halin kommer att vara på plats vid auktionen, men för den som inte har möjlighet att göra henne sällskap går det även bra att buda på Bonhams hemsida.

Publicerad 12 June 2018 11:15

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag