VIDEO: Här är klassens hälsningsrutin – som välter nätet

"Kul att så många gillar det vi gör"

MALMÖ. Som en del i att få alla barn att känna sig sedda har Malmöläraren Rickard Nordström infört en alldeles speciell hälsningsrutin för sin fjärdeklass på Ängslättsskolan i Bunkeflo. En rutin som nu hyllas på Instagram.

– Jag brukar få mycket respons på mina inlägg, men att det skulle bli sån här spridning på bara ett dygn trodde jag inte.

Det var under onsdagen som Malmöläraren Rickard Nordström publicerade klassens hälsningsrutin på sitt Instagramkonto Magister Nordström.

Kontot har under de fyra år som det varit verksamt fått en stor följarskara och inläggen som publiceras brukar bli virala.

Men att klippet skulle få över 300 000 visningar på ett dygn var Magister Nordström inte beredd på.

– Det är helt galet. Samtidigt är det kul att så många gillar det vi gör. Jag tror att så mycket fokus i dag läggs på det som inte fungerar i skolan. Det är därför extra viktigt att eleverna har engagerade lärare. Jag försöker varje dag att se alla barn, bland annat genom att inleda med den här hälsningen.

Hälsningsrutinen som nu tagit spinn har klassen övat på under ett par månader.

– Varje barn väljer själv sin hälsning. vissa vill kramas, andra dansa en dans. Det har tagit ett tag att lära sig alla hälsningar, men nu tror jag att de sitter, förklarar Magister Nordström.

Hälsningsrutinen är en pusselbit av många i Rickard Nordströms "kunskapsfabrik" som klassrummet kallas.

– Det ska vara roligt att gå i skolan. Jag vill att mina elever ska känna Yes! Imorgon är det skola då ska jag få träffa mina klasskamrater och Rickard igen.

Förhoppningen är för Rickard, förutom att glädja sina elever, att inspirera andra att tänka utanför den berömda boxen.

–Världen har förändrats medan skolan i många avseenden stått still. Det är dags att även vi vågar tänka om och göra annorlunda.

Publicerad 17 May 2018 13:22