Tre av fyra utredningar om gruppvåldtäkter nedlagda

"Finns vissa oklarheter kring exakt vad som hänt"

MALMÖ. Under slutet av förra året anmäldes fyra gruppvåldtäkter i Malmö. Åklagare har lagt ner samltiga utredningar utom en.

Natten till den 16 december anmälde en 17-årig flicka att hon blivit våldtagen av flera personer vid en lekplats på Sofielund. Enligt inledande uppgifter beskrevs övergreppet som trortyrliknande och medier över hela världen rapporterade om fallet.

Den rättsmedicinska undersökningen visar dock att flickan endast ådrog sig lindriga skador, och nu meddelar åklagare Lena Körner till Sydsvenskan att utredningen är nedlagd.

– Det finns vissa oklarheter kring exakt vad som hänt. Vi har en berättelse från brottsoffret om vad som kan ha hänt. Vi har försökt att hitta bevis som talar för detta men inte nått hela vägen, säger hon till tidningen.

Nyligen beslutade åklagare även att lägga ner utredningen kring en misstänkt gruppvåldtäkt på Segevång den 11 november. Orsaken är att man inte kan ringa in någon misstänkt gärningsman.

Sedan tidigare står det även klart att en påstådd gruppvåldtäkt på Högaholm den 29 december aldrig har ägt rum. I stället är nu kvinnan som anmälde brottet misstänkt för falskt larm.

Kvar på åklagarens bord ligger utredningen kring ett överfall vid Södervärns busstation den 15 november.

Publicerad 17 May 2018 14:10