Tjuvar på moped ryckte väskor från tre kvinnliga cyklister

Polisen misstänker att samma gärningsmän ligger bakom

MALMÖ. Tre kvinnliga cyklister fick under onsdagskvällen sina väskor ryckta av en eller flera personer på moped. Tillvägagångssättet gör att polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsmän.

Av
Anja Degerholm

Det första fallet skedde vid Helenetorpsgången intill Nydalaparken, strax efter klockan 18 på onsdagskvällen. En kvinna i 70-årsåldern blev då av med sin väska som hon hade i cykelkorgen. En moped, med vad hon uppfattar som en äldre pojke eller yngre man, körde upp jämte henne och stal väskan.

Nästa anmälan kom in en halvtimme senare, den här gången mellan Oxelgatan och Cypressvägen. Två personer på varsin moped ska då ha stulit en väska från en kvinna i 60-årsåldern. Precis som vid det tidigare fallet körde de upp bredvid kvinnan och tog hennes väska.

I de här två fallen rubricerar polisen händelserna som grov stöld. Vid det tredje tillfället, som inträffade vid 21-tiden, handlar det istället om ett rån. Två personer på en moped försökte då att rycka en väska från en kvinna i 30-årsåldern. Kvinnan kämpade emot och försökte hålla kvar sin väska.

– Det gör att hon olyckligtvis faller till marken och dras med några meter innan hon tappar taget om väskan, berättar Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Fallet gör att hon får skador som skrapmärken, blåmärken och ett misstänkt benbrott i handen. Kvinnan förs till sjukhus för kontroll.

Polisen misstänker att samma gärningsmän kan ligga bakom mopedräderna.

– Det är ett liknande tillvägagångssätt vilket gör att vi inte kan utesluta att det rör sig om samma gärningsmän. Vi tar gärna emot tips från allmänheten om man känner till något om detta, säger Nils Norling.

Publicerad 17 May 2018 11:53