Saknade både körkort och inkomst – hade smycken till stort värde

24-årig man misstänks för bland annat grov penningtvätt

MALMÖ. När polisen stoppade en bil på Amiralsgatan för en rutinkontroll visade det sig att föraren saknade körkort och verkade narkotikapåverkad. Men det var inte det enda som fångade polisens intresse. Den 24-årige mannen hade dessutom smycken och klockor till ett stort värde på sig.

Av
Anja Degerholm

Det var vid 14.30-tiden på måndagen som bilen stoppades efter att en polispatrull noterat att föraren körde avvikande på något sätt. Eftersom föraren inte hade något körkort och verkade påverkad av narkotika gjorde polisen ytterligare kontroller, bland annat fick man fram att han inte hade någon inkomst. Något som gjorde polisen ännu mer misstänksam.

– Han hade mycket exklusiva smycken och armbandsur med sig. Det rör sig om stora värden, ett sexsiffrigt belopp. Men han kunde inte ge någon förklaring till varför han hade dessa, berättar Nils Norling, polisens presstalesperson.

Eftersom 23-åringen är nolltaxerare misstänker polisen att smyckena och armbandsuren används i kriminella sammanhang, de togs därför i beslag. Mannen anhölls och misstänks för grovt penningtvättsbrott, grov olovlig körning och drograttfylleri.

Publicerad 15 May 2018 14:14