Efter de långa passköerna – håller extraöppet i helgen

Drop in på passexpeditionen i Malmö

MALMÖ. Den senaste tiden har det varit problem med långa köer till landets passexpeditioner. I Malmö håller polisen extraöppet på lördag den 19 maj klockan 8–14 i hopp om att kunna korta köerna.

Av
Anja Degerholm

Efterfrågan på tider för att ansöka om pass har under våren varit stor och många resenärer har varit oroliga för om de överhuvud taget ska få något pass innan semestern. Första lediga tid i Malmö är i skrivande stund torsdagen den 21 juni, nästa lediga tid är den 16 juli.

Det har även varit både personalbrist och tekniska problem. Polisen i Malmö har därför beslutat om att ha extraöppet i helgen, klockan 8–14 är det drop in på passexpeditionen på Drottninggatan 18. Alla som får en kölapp ska enligt polisen få hjälp med sin passansökan under dagen.

– Vi rekommenderar att man kommer så tidigt som möjligt. Och man ska nog vara förberedd på att det kan bli långa köer, kanske ta med något att dricka, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Han har ännu en uppmaning till dem som tänker besöka passexpeditionen i Malmö på lördag.

– Har man en bokad tid längre fram så glöm inte att boka av den. Vi gör det här för att kapa köerna och hoppas att det ska ge ringar på vattnet, säger Nils Norling.

Publicerad 15 May 2018 13:22