Skåningar landets trevligaste Uberkunder

Göteborg på andra plats

MALMÖ. Taxitjänsten Uber finns i dag i fem svenska städer, Malmö, Lund, Stockholm, Göteborg och Uppsala. Inför femårsjubileet som ägde rum häromdagen kartlade företaget sina trevligaste kunder utifrån de omdömen som förarna gett efter varje resa. Föga förvånande toppade skåningarna listan med den högsta snittrankingen i Sverige.

Malmö-resenärer har den högsta snittratingen i Sverige, visar Ubers data. God tvåa kommer Göteborg, följt av Stockholm. Betyget grundar sig på de omdömen som både passagerare och förare ger efter varje avslutad resa.

Att resa med Uber istället för en vanlig taxi har blivit allt mer populärt de senaste åren. Hittills har trenden bara slagit ut i storstäder och studentstäder, men antalet användare ökar stadigt för varje år. I dag finns över 600 000 användare av tjänsten bara i Sverige.

Enligt statistik från Uber har svenskarna tillsammans rest nästan 1,7 varv runt jorden starten 2013.

– Det har hänt mycket de senaste fem åren, och vi har lärt oss otroligt mycket. Om oss själva, om den svenska marknaden och om våra användare. Med fokus på våra förare och passagerare, som är det viktigaste för oss, blickar vi framåt och hoppas på flera givande, smidiga, säkra, hållbara och effektiva resor 2018 och framåt, säger Joel Järvinen, Nordenchef på Uber, i ett pressmeddelande.

Den vanligaste dagen för Malmöborna att åka med Uber är på lördagar klockan 23.58, en dryg halvtimme innan stockholmarna vill styra kosan hemåt och nästan en timme efter göteborgarna.

Fakta Uber:

Den allra längsta, och därtill dyraste resan, som gjorts med en Uber i Sverige gick från Arlanda till Landvetter. Resan var 513,39 km lång.

Svenskar har använt Ubers app i 81 olika länder. De vanligaste länderna för svenskar att använda Uber i är USA, Storbritannien, Frankrike, Polen och Australien.

Ubers förare har 94 olika nationaliteter.

15 förare som kört via appen sedan första dagen är fortfarande aktiva.

Publicerad 14 May 2018 00:00