Funktionshindrades kafé får plats i fin guide

"Det är jättehäftigt och stort"

DAVIDSHALL.

Ett av de nya Malmökaféerna som kommer med i White Guides kaféguide är Augusts No Stress Surf Café. Det drivs av personer med olika funktionsvariationer och öppnade nyligen vid Davidshall.

Lars Nyström, som grundade kaféet, är glad över utmärkelsen.

– Det är jättehäftigt och stort. Det är kul att de har gett oss ett erkännande som ett bra kafé med skön stämning och god mat. Vi har funnits i fyra månader och det är jätteroligt att de redan har hittat till oss, säger han, till Lokaltidningen Malmö.

Kan du berätta om den första tiden?

– Vi har fått upp bra fart. Vi öppnade i mitten av december och då hade folk ingen tid att fika. I mitten av januari, när helgerna var över, började det strömma in folk. Det skrevs en hel del om oss och då kommer gästerna också. Jag är helnöjd med hur det fungerar, det här är nog det bästa som jag gjort.

Vad har ni på gång annars?

– Vi har precis fått igång vår uteservering, där man kan sitta ute i solen och fika på eftermiddagen. Vi ska också skaffa öl- och vinrättigheter.

Lokaltidningen Malmö har tidigare skrivit om Augusts No Stress Surf Café och dess initiativtagare Lars Nyström, som själv har en son som har Downs syndrom.

– Jag har en son som heter August som är 17 år och har downs syndrom. Han är en go' gubbe och vi är bästa polare. Det är en stor andel av dem som har Downs syndrom som inte har något jobb. Jag såg en blänkare på Facebook om ett föräldrapar i USA som hade fyra barn varav två barn hade funktionshinder och som hade startat ett kafé, som heter Bitty & Beau's Coffee Shop, till deras ära där det bara jobbar funktionshindrade. Jag kände att jag ville göra något liknande. Jag sålde mina restauranger (Nyströms gastronomi reds. anm.) för ett och ett halvt år sedan och vill göra en sådan här sak med hjärtat. Eventuell vinst går tillbaka i företaget, sa han i en tidigare intervju.

Andra nya Malmökaféer som tar sig in på i White Guides kaféguide är: Bageri Leve, Östra Kaffebaren, Tea Junkie, Kärleksgatan 3, Jord och Café Dornonville, vilket Sydsvenskan Dygnet Runt var först med att rapportera. Vilket betyg och placering kaféerna kommer att få i guiden offentliggörs den 14 maj.

Publicerad 23 April 2018 10:04