Ung man allvarligt skadad efter knivbråk i Folkets park

Ingen gripen i nuläget

MALMÖ. En man i 20-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter ett knivbråk i Folkets park i Malmö. Händelsen utreds som mordförsök.

– Skadorna är allvarliga, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Av
Andreas Holm

Marek Stefaniak

Den skadade mannen tog sig till akuten med hjälp av andra personer. Han vårdas för skärskador. Läget är allvarligt men stabilt enligt polisen.

– Mannen kom till akuten kraftigt blödande från skärskador och mycket pekar på att skadorna orsakats av kniv, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Klockan var 20.26 när flera patruller beordrades till Folkets park. Anledningen var flera larmsamtal om ett pågående bråk, som polisen kopplade ihop med den skadade mannen.

Polisen hade vid 8.30-tiden på morgonen ännu inte lokaliserat den exakta platsen var brottet begåtts.

– Det har skett någonstans i området kring Folkets park, men ännu har ingen teknisk undersökning genomförts, säger Kim Hild.

När Lokaltidningen pratar med Nils Norling vid 12-tiden var det fortfarande svårt att lokalisera platsen.

– Bråket ska ha skett i eller i nära anslutning till Folkets park, men vi vet fortfarande inte var. En teknisk undersökning är enormt viktig i en polisutredning, men därmed inte sagt att vi inte kan utesluta att vi har några spår, säger Nils Norling.

Händelsen rubriceras som mordförsök och personal från grova brott har kopplats in i ärendet. Ingen person har gripits i nuläget.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp. Under gårdagskvällen arrangerades en fest på Moriskan inne på Folkets park.

– Det får oss att tro att många människor har rört sig på platsen. Har någon sett eller känner till något så är vi angelägna att komma i kontakt med dessa personer, säger Nils Norling.

Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Publicerad 13 March 2018 00:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag