Malmö FF:s fördel – har inte förlorat på fem år

Svenska cupens kvartsfinal kickar igång redan klockan 13

MALMÖ. Idag inleder Malmö FF vägen mot final i Svenska cupen. På Malmö ip väntar tufft motstånd i kvartsfinalen mot IFK Göteborg. Men det är ändå fördel till skånelaget. IFK Göteborg har inte besegrat Malmö FF sedan 2012.

Av
Andreas Holm

– Varför? För att vi är ett bra lag, givetvis. Det blir kul att se om vi kan fortsätta vara i det stimmet, säger MFF-keepern Johan Dahlin till Sydsvenskan.

Den 27 september 2012 vände IFK Göteborg 0-1 till seger 2-1 på Swedbank stadion. Sedan dess har MFF hållit i taktpinnen med elva raka matcher utan förlust.

– Det är mycket rivalitet. Nu när inte HIF är i allsvenskan är det den matchen man helst vill vinna, den är lite extra, menar Mattias Svanberg.

MFF gick obesegrat genom gruppspelet. IFK Göteborg tog sig vidare på två kryss och en seger.

Från början planerades matchen att sparkas igång klockan 16, men polisen flyttade kvartsfinalen till klockan 13.

"Utifrån det polisiära läget gällande andra evenemang och aktiviteter i Malmö under matchdagen, har polisen beslutat, efter samråd med Malmö FF, att flytta avsparkstiden till 13:00", skrev Malmö FF på hemsidan när beslutet fattades.

I MFF saknas mittbacken Franz Brorsson som skadade sig i den avgörande gruppspelsmatchen mot BP. Idag bildar Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen mittbackslås.

Publicerad 10 March 2018 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag