Tonårspojkar häktade för grov våldtäkt

Ytterligare en pojke anhållen

MALMÖ. I tisdags greps sex pojkar misstänkta för grov våldtäkt. Nu har ytterligare en 15-åring anhållits misstänkt för brottet. På fredagen häktades två av dem.

Av
Andreas Holm

– Vi fick uppgifter som ledde till gripandet av 15-åringen. Han anhölls vid 21-tiden under onsdagskvällen, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Totalt sex pojkar greps misstänkta för att ha våldtagit en kvinna på Lindängen. Gruppvåldtäkten ska ha ägt rum i en lokal i ett flerbostadshus under flera timmar natten mellan den 2-3 februari. Kvinnan ska enligt polisen blivit drogad.

Två pojkar var under 15 år och är därför inte straffmyndiga. De släpptes kort efter förhör men åklagare har begärt en så kallad 31 § LUL-utredning, enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Fyra tonåringar, två 15-åringar och två 16-åringar anhölls i tisdags.

– Två av dessa, en 15-åring och en 16-åring, har blivit frigivna men är fortsatt misstänkta, säger Nils Norling.

Nu sitter tre pojkar frihetsberövade.

Ansvarig åklagare Lena Körner kan inte berätta mer detaljer kring ärendet än vad som tidigare rapporterats. Sedan i tisdags sitter två pojkar anhållna misstänka för grov våldtäkt. Under fredagen häktades två av pojkarna, som är 15 och 16 år gamla.

Har pojkarna och kvinnan känt till varandra innan brottet begicks?

– Det är något som jag inte vill kommentera, säger åklagare Lena Körner.

Hur går ni vidare?

– Utredningsarbetet fortsätter för att samla mer bevis. Några mer detaljer kring ärendet berättar jag inte på grund av förundersökningssekretess.

Totalt misstänks sju pojkar för grov våldtäkt, varav två är under 15 år och inte straffmyndiga.

Publicerad 08 March 2018 00:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag