ANNONS

Smile Tandvård kortar vårdköerna

För många som försökt få en tid till sin tandläkare blir väntan lång, i många fall flera månader. Den problematiken försöker Smile Malmö City se till att råda bot på som ett led i att skapa vad man hoppas är Sveriges bästa tandvård.

– Eftersom vi har allt samlat under samma tak kan vi korta våra väntetider till specialister väsentligt i jämförelse med många andra kliniker. Men även till allmäntandläkare har vi mycket kortare väntetid, här får du en tid inom två veckor, säger Jonna Karlsson, Smiles platschef på Smile Malmö City.

Smile Malmö City Föreningsgatan 40 finns både allmäntandvård och specialister inom tandreglering och barntandvård. Just tandreglering är något som patienten Johannes är väl förtrogen med. Snart är det dags för honom att ta ut tandställningen. Själv började han gå till Smile när hans tandläkare Danijella flyttade dit och det är inte ett val han ångrat.

– Här är väldigt trevligt, alla säger hej när du kommer. De är snabba och duktiga och det är lätt att få tid hit.

Att kliniken är lättillgänglig spelar in, men framförallt att tandläkaren lyssnar på patienten.

– Säger jag till eller ber om något så lyssnar hon verkligen på mig. Det är inte jobbigt att gå till tandläkaren längre, säger Johannes och berättar att större delen av familjen nu går till Smile.

”Har roligt på jobbet”

2006 startade Smile i Sverige och har i dagsläget 36 kliniker från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, alla med det uttalade målet att skapa Sveriges bästa tandvård. För att lyckas med sitt mål satsar man inte bara på korta väntetider, specialistbehandlingar och det absolut senaste inom tandvårdsbehandling. Även de mer mjuka värdena har sin plats på Smiles kliniker.

– Vi har roligt jobbet och en fin gemenskap och det märker våra patienter. Atmosfären är alltid positiv. Det är en familjär stämning och det är helt fantastiskt eftersom vi är en klinik för hela familjen, säger Jonna Karlsson.

Per-Ola Wetterstedt är allmäntandläkare och har jobbat på kliniken i åtta år och utöver den goda stämningen på arbetsplatsen uppskattar han att ha kollegor med olika specialitet så nära sig på kliniken.

– Det är en trevlig arbetsplats med bra kollegor. Att du alltid har en specialist nära gör att du alltid har någon att diskutera med som har särskild expertis inom ett område. Det utvecklar oss allihopa. Sedan har vi möjlighet att både växa inom företaget och utbilda oss i företagets egen regi via Smile Academy så att vi alltid är uppdaterade med den senaste kunskapen.

Får hjälp att slappna av

Utöver allmäntandvård och specialistvård av högsta klass och en god stämning är Smile Malmö City en modern klinik med den senaste utrustningen. Hit kommer inte bara klinikens egna patienter utan andra tandläkare skickar sina patienter till kliniken för att bland annat ta 3D-bilder med klinikens röntgenutrustning (CBCT). Detta underlättar bland annat vid kirurgiska ingrepp.

Men att gå till tandläkaren är inte alltid en dans på rosor, något som klinikens platschef Jonna Karlsson och hennes medarbetare är väl medvetna om. Som en av få kliniker erbjuder man därför lustgas till vuxna patienter så att de kan slappna av.

– Vi har ett team som är specialiserade inom detta och vi märker att det är något som är efterfrågat bland våra patienter, berättar hon.

Självklart kan du även besöka Smile om du vill få ett uppfräschat leende – inte alltid krävs det en stor undersökning och då finns klinikernas erfarna tandhygienister nära till hands. På Smile kan du få hjälp med alltifrån att plocka bort tandsten till att få ett vitare leende via tandblekning. Allt utfört av välutbildade och kompetenta tandhygienister som inte tummar på säkerheten kring behandlingarna.

I Skåne finns kliniker i Löberöd, Lund, Trelleborg och Landskrona. I de större städerna Helsingborg och Malmö har man två respektive tre olika kliniker.

Detta är en annons från Smile Tandvård. Läs mer om SmileSmile.se genom att klicka här

Besök Smile City Malmö på Föreningsgatan 40, eller ring på 040-240024