Vill ge älskande par kärlek på en pizza

”Alla älskar väl socker”

MALMÖ. Vad får man om man kombinerar pizzadeg, ost och sockervadd? Jo Mike Arvbloms Alla-hjärtanspizza som i dag serveras på Fredo’s Pizzagastronomia på Drottninggatan i Malmö.

Idén till pizzan som endast kommer serveras under onsdagen fick Mike Arvblom i Kina.

– Jag var jury i en pizzatävling där sockervaddspizzan serverades. Jag tyckte den var spännande och kände att jag ville ta den till Sverige, berättar den tidigare världsmästaren i pizzabakning Mike Arvblom.

Han har på senare tid sett ett ökat intresse för just dessertpizzor.

– Det är nytt för oss i Skåne, men i Stockholm finns det redan och utomlands är trenden stor, särskilt i Asien och USA, berättar han.

I USA är det dessutom tradition att ge sin älskade något sött på Alla hjärtans dag, vilket gör sockervaddspizzan till ett givet inslag i firandet.

– Vi gör dem så att man ska kunna dela med sin älskade.

Smaksensation utlovas

Sockervaddspizzan som inte helt otippat fått formen av ett hjärta utlovas vara en riktig smaksensation. Förutom pizzadeg, smält mozzarellaost och sockervadd innehåller den även Maraboumjölkchoklad, färska jordgubbar och dekorativt hjärtströssel.

– Jag har även valt att toppa med amerikanska Rock-pops så att det smäller lite i munnen. Det ska vara en upplevelse att äta den. Det är all kärlek på en pizza, förklarar Mike Arvblom.

Men den stora frågan är ändå om den udda smakkombinationen verkligen är god?

– Det är klart, alla älskar väl socker!

Flera har redan förbeställt sin hjärtepizza, som förväntas ha en strykande åtgång under dagen.

Och den som vill smaka får passa på. Pizzan kommer nämligen enbart att finnas i sortimentet i dag.

– Det blir en limited edition. Sedan kommer andra spännande pizzor längre fram. Jag gillar annorlunda smaker. Det är så man utvecklas, säger Mike Arvblom.

Exakt vilka nyheter som kommer presenteras under året vill Mike inte gå in på, men han avslöjar att han har planer att skapa världens dyraste pizza. "The Golden Crust".

– Till den kommer jag använda mig mycket av ätbart guld. Hela ytterkanten kommer att vara förgyld, berättar han.

Pizzan kommer sedan toppas med bland annat rysk kaviar som i fall av beställning flygs in specifikt till restaurangen.

– Den kommer behöva förbeställas 24 timmar i förväg innan så att vi hinner få alla råvaror.

Priset för "The Golden Crust" Väntas landa på blygsamma 20 000 kronor.

Publicerad 14 February 2018 00:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag