Inbrottstjuv försökte fly – bröt båda handlederna

14-åring ensam hemma i lägenheten

MALMÖ. Tre unga män greps på bar gärning när de gjorde inbrott i en bostad i Malmö. En av dem försökte dock fly och bröt båda handlederna när han kastade sig ut från andra våningen.

– Jag ber om ursäkt. Jag ska flytta härifrån när jag har avtjänat mina straff. Jag har brutit båda mina händer så jag kommer inte kunna göra något mer brott på ett tag i alla fall, säger 19-åringen i förhör.

Det var den 19 januari i år som de tre ynglingarna 16, 17 och 19 år gamla bestämde sig för att göra inbrott i en bostad i Malmö. Slumpmässigt valde de ut ett hus som de med hjälp av kofot bröt de sig in i.

Vad de inte visste var att en av döttrarna i familjen var hemma och att hon upptäckt inbrottet redan när de höll på att bryta upp dörren. Gömd i sitt rum larmade den 14-åriga flickan polisen, som snabbt var på plats och kunde gripa männen.

Gripandet blev dock inte helt odramatiskt. I ett försök att komma undan kastade sig 19-åringen ut genom ett fönster från andra våningen, varpå han föll illa och bröt båda sina handleder.

16-åringen i sin tur försökte lägga benen på ryggen och springa, men stoppades av en polishund som bet honom i benet.

Den 16-åriga pojken skjutsades efter gripandet hem till sina föräldrar som informerades om händelsen. Han har därefter inte gått att nå. Förundersökningen mot honom fortsätter.

17-åringen och 19-åringen erkänner däremot brott och kommer inom kort ställas inför rätta.

Publicerad 14 February 2018 00:00