Drack öl på arbetstid och kallade chefen "jävla utlänning"

"Helt olämpliga beteenden"

MALMÖ. Elva anställda på funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad har tilldelats skriftliga varningar efter att de på olika sätt agerat olämpligt, rapporterar Sydsvenskan.

De anställda som jobbar på LSS-boenden, i daglig verksamhet, i personlig assistans och på korttidshem, ska bland annat ha druckit öl på arbetstid, fuskat med flexklockan och på olika sätt agerat oansvarsfullt gentemot sina brukare.

– Vi ansvarar för personer med psykiska, fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. De flesta av våra anställda har brukarnära kontakter. Det här är helt olämpliga beteenden, säger Annelie Larsson, Funktionsstödsförvaltningens högsta chef, till Sydsvenskan

Bakgrunden till varningarna är många.

Bland annat ska två av de anställda ha druckit öl på jobbet, där det fortfarande fanns brukare. En ska ha flexat ut och gått hem trots ansvar för brukare. En annan lämnade en brukare ensam på toaletten, vilket resulterade i att brukaren föll och bröt nyckelbenet. Detta uppdagades först när en anhörig larmade. En anställd som var sjukskriven svarade på chefens sms med ”Kyss mig i röven, din jävla utlänning.”

Samtliga av varningarna utdelades vid jul 2017, vilket beror på att förvaltningen är ny sedan maj i fjol och att den här typen av utredningar tar lite tid.

En skriftlig varning är ett första steg för uppsägning. Sedan starten i fjol har redan två personer inom förvaltningen lämnat sina tjänster.

Men även om de skriftliga varningarna är många, poängterar Annelie Larsson att de flesta sköter sig.

– Vi har väldigt många medarbetare som gör ett fantastiskt arbete i vardagen, säger hon, till tidningen.

Totalt arbetar 2 400 personer vid förvaltningen.

Publicerad 18 January 2018 08:11

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag