Allsvenska bomben: Sören Rieks klar för Malmö FF

Den danske mittfältaren tecknar avtal till 2020

MALMÖ. Nyligen stärktes laget upp med Fouad Bachirou. Nu värvar allsvenska mästarna Malmö FF dansken Sören Rieks.

Den 30-årige danske offensive mittfältaren blir den spelare som ersätter sin landsman Anders Christiansen, som nyligen såldes till belgiska Gent. Han skriver på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2020.

– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien, säger Sören Rieks i ett pressmeddelande.

Spelaren som lämnade IFK Göteborg i höstas erkänner att han varit avundsjuk på de himmelsblå.

– Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League.

I blåvitt blev det 21 mål och 21 målgivande passningar fördelat på 92 matcher för spelaren med förflutet i holländska NIC Nijmegen och som fostrats i Esbjerg. Eftersom han spelat tre år i Sverige omfattas han inte av den "expertskatt", som exempelvis både Magnus Wolff Eikrem och Jo Inge Berget hade under sin tid i MFF, där spelaren med en lön över 88 000 kronor fick fördelaktig skattelättnad, för både spelaren och klubben.

Nu är Sören Rieks klar för Malmö FF där han får nummer fem på ryggen.

– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av, säger sportchefen Daniel Andersson.

FAKTA

Namn: Sören Rieks

Ålder: 30

Position: Mittfältare

Nationalitet: Dansk

Moderklubb: Esbjerg

Klubbar i karriären: NEC Nijmegen, IFK Göteborg

Aktuell: Skrev idag på för Malmö FF

Publicerad 12 January 2018 09:28