Misstänkt för att ha sexuellt utnyttjat barn – spelaren tillbaka i träning

Allsvenska mästarna Malmö FF häver avstängningen

MALMÖ. I höstas anhölls den 22-årige Malmö FF-spelaren misstänkt för att upprepade gånger ha förgripit sig på en flicka under femton år. Nu hävs spelarens avstängning och klubben välkomnar honom tillbaka.

"I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen", skriver klubben på sin hemsida.

Mannen hämtades till förhör i slutet av september förra året och efter det anhölls han och senare häktades misstänkt för våldtäkt mot barn. En brottsrubricering som sedan ändrades till sexuellt utnyttjande av barn och fotbollsspelaren sattes på fri fot.

– De känner varandra i riktiga livet så att säga, mer än så vill jag inte gå ut med med anledning av förundersökningssekretessen, sade kammaråklagare Richard Barell till Lokaltidningen efter händelsen.

I samband med detta valde Malmö FF att stänga av sin spelare, som värvades till klubben under 2017. Nu vänder klubben och häver sin avstängning, vilket gör att spelare kan komma att göra sin första träning med sin klubb inom kort.

Klubben menar att indikationer fanns att åtal skulle väckas före jul, nu har besked kommit att det kan komma att dröja. Därför låter de spelaren komma tillbaka i träning och enligt Kvällsposten kan han vara aktuellt för klubbens träningsmatcher.

Samtidigt håller Malmö FF fast vid att de inte accepterar spelarens agerande och skriver på sin hemsida att:

"Malmö FF ser fortfarande mycket allvarligt på de anklagelser som framförs."

Publicerad 11 January 2018 08:03

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag