Busstafsare inför rätta – antastade unga kvinnor på stan

Nekar själv till anklagelserna

MALMÖ. En ung kvinna och en flicka i tonåren anmälde under loppet av ett dygn en 36-årig man för att ha antastat dem på stan. Nu åtalas mannen för två fall av sexuellt ofredande.

Det var i slutet av april i år, som den 25- åriga kvinnan först mötte 36-åringen utanför HM på Gustav Adolf torg i Malmö.

Mannen frågade om han kunde få en cigarett, men blev sedan närgången och försökte kyssa kvinnan på munnen.

Kvinnan puttade bort honom och förklarade att han inte kunde bete sig så. Men trots att kvinnan gjorde upprepade försök att komma från honom fortsatte han att trakassera henne.

Kvinnan tog sin tillflykt in i butiken, men mannen följde efter henne, ställde sig bakom henne och började ta på henne bakifrån.

– Jag kollade på underkläder när han dök upp bakom mig och erbjöd sig att köpa dem till mig. Jag tyckte inte det var roligt och gick därifrån, har kvinnan uppgett i förhör.

Mannen gav sig inte utan fortsatte att följa efter kvinnan ut på torget. Han ska då bland annat sagt att de kunde gå till en park och ha sex och ska även ha erbjudit kvinnan att känna på hans könsorgan.

Under förevändning att hon skulle ringa sin mamma, tog kvinnan upp telefonen och larmade polisen som strax därefter kunde gripa mannen.

Mannen satt sedan i polisens arrest tills dagen därpå.

Men knappt hade han hunnit släppas innan han gav sig på nästa tjej – en flicka i övre tonåren.

Flickan befann sig på en buss från centralen mot Folketspark när mannen plötsligt slog sig ner bredvid henne. Hon tyckte det var konstigt då bussen hade gått om lediga platser, men sa inget.

Efter en stund började mannen knuffa på henne för att påkalla hennes uppmärksamhet.

Han ska bland annat ha sagt på engelska att hon var vacker och att han älskade henne och även frågat henne om hon älskade honom.

När flickan svarade nej, frågade han om hon var rasist.

Därefter ska mannen ha lagt sin hand på flickans lår och börjat smeka henne. Trots protester flyttade mannen inte handen.

När bussen nådde Folketspark gick flickan av med mannen i släptåg. Han fortsatte initiera saker de kunde göra tillsammans. Först när flickan gick in på terrariet där hon skulle möta sin pappa avvek mannen.

Flickan berättade för sin pappa vad som hänt och de båda gick sedan ut för att leta reda på mannen. Efter en stund såg de honom vid en busshållplats. De tog ett foto av honom de sedan gav till polisen.

Trots att mannen klart och tydligt syns tillsammans med flickan på bussens övervakningsfilm, nekar han till händelsen och hävdar att det är en komplott mot honom initierad av människor som förföljer honom.

Publicerad 11 January 2018 10:27

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag