Chokladtillverkare vill slå sig in på internationell marknad

Företagets vd: "Ser ett stort intresse för vår choklad som är i det närmaste unik"

MALMÖ. Företaget har vunnit över trettio utmärkelser för sin choklad. Nu vill Malmö Chokladfabrik slå sig in på den internationella marknaden. Målet är att chokladälskare i Tyskland, England, Danmark och Nederländerna ska få chansen att smaka premiumchoklad från Malmö.

– Vi ser ett stort intresse internationellt för vår choklad som är i det närmaste unik då alla kan äta den oavsett allergier, skriver företagets vd Jens Fylkner i en skrivelse till Region Skåne där företaget önskar ekonomiskt stöd i sin satsning.

I dag finns Malmö Chokladfabriks produkter i Sverige och delar av Norge och Finland. I fjor hade företaget åtta heltidsanställda, i år har ytterligare två personer anställts.

Nu vill företaget, som tillverkar sin konfektyr på Pågens-området på Kopparbergsgatan i Malmö, utöka sin marknad.

Först vill företag utveckla och anpassa förpackningar till den utländska marknaden och sedan etablera samarbeten och göra testförsäljningar i Tyskland, England, Danmark och Nederländerna. För att klara detta har Malmö Chokladfabrik ansökt om bidrag från Region Skånes affärsutvecklingscheck för internationalisering.

– Målet är att uppnå en mätbar försäljning i dessa länder under 2018, skriver Jens Fylkner.

Nu får chokladtillverkaren stöd från regionen med 250 000 kronor sin ska användas för bland annat expertkonsult, maknadsanpassningar och marknadsanalys.

Publicerad 20 December 2017 09:52