Stjärnkockar bakom Malmös senaste krogtillskott

"Roligt och busigt"

MALMÖ. Med dagtidsarbete och en lunchrestaurang som satsar på kvalitet har det inte varit svårt att locka namnkunnig personal till Malmös senaste tillskott inom krogvärlden. I dagarna slår "Bulletin" upp portarna på Krusegatan 19.

I köket hittar man stjärnkockarna Ashley Cooper, senast från bröderna Vollmers krog Snapphane och Jimmy Brorsson, som förutom att ha kammat hem titeln årets Dessertmästare i succéserien på Kanal 5, arbetat som kökschef för Falsterbo golfklubb under många år.

Styr skutan gör inga mindre än krögarparet Johan Walterström och Eva Lundkvist från Drumbar och Moosehead på Lilla Torg.

– Vi fick frågan om vi var intresserade och tyckte det lät intressant. Resten är historia, säger Eva Lundkvist.

Johan Walterstrom, Ashley Cooper, Eva Lundkvist och Tony Dynsdale.

Johan Walterstrom, Ashley Cooper, Eva Lundkvist och Tony Dynsdale. Foto. Sanna Hjalmarsson

Förutom lunchrestaurang av modellen finare, hoppas ägarna kunna starta upp en festvåning på trettonde våningen i det gamla ”Sydsvenskanhuset”.

– Det var just möjligheten att även kunna ta över det våningsplanet med utsikt över hela Malmö, som gjorde erbjudandet intressant för oss. Vår tanke och förhoppning är att så småningom kunna utveckla en festvåning för slutna sällskap och företagsevent där, säger Eva Lundkvist.

Bara fantasin som sätter gränser.

Idéerna om vad man skulle kunna göra, både i den befintliga restaurangen och på den kommande festvåningen är många.

– Det är bara fantasin som sätter gränser. Det är det som är så kul med att göra detta. Här finns möjlighet att vara lite rolig och busig, säger Johan Walterström.

Till en början startar man dock i mindre skala med restaurangen Bulletin i Hus 1, där Sydsvenskans reception och vaktmästeri tidigare låg.

– Konceptet blir modern svensk mat med en tvist och fokus på lokala råvaror, berättar kökschef Ashley Cooper, som har många års erfarenhet inom ”fine dining”, senast på restaurangen Snapphane, som klassas av en av Malmös bästa krogar.

Restaurangen är inredd i klassisk retrostil med plats för 70 sittande gäster. Utöver själva matsalen finns även en launch tillgänglig att sitta och arbeta i.

Restaurangen är inredd i klassisk retrostil med plats för 70 sittande gäster. Utöver själva matsalen finns även en launch tillgänglig att sitta och arbeta i. Foto. Sanna Hjalmarsson

I uppstartsfasen kommer krögarna vara lyhörda för vad som efterfrågas, framförallt i huset. Sedan Sydsvenskan flyttade för ett antal år sedan hyser byggnaden flera företag, många inom IT-branschen.

– Bara i huset sitter den 300-350 personer och det finns flera företag i området runtomkring och egentligen inget större utbud vad gäller restauranger och caféer. Så kundunderlag har vi, säger Eva Lundkvist.

Förutom lunch kommer Bulletin även erbjuda ett fullsortiment café med såväl frukostar som fika, take-away och företagscatering. Restaurangen har även fullständiga rättigheter och är försedd med laddningsstationer och fritt Wifi för att underlätta arbete i lokalen.

Publicerad 14 December 2017 14:46

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag