Början på slutet är nära – i kväll smäller det

4 200 malmöbor bjuds in att se säsongspremiären av Bron före alla andra

MALMÖ. Galapremiär med kändismingel och röd matta. Det är vad 4 200 malmöbor kan vänta sig när Malmö stad i kväll bjuder in till smygpremiär av den fjärde och sista säsongen av succéserien ”Bron”.

De lyckligt lottade som lyckades knipa åt sig en biljett när Malmö stad under hösten släppte bomben kommer inte bara få se ett, utan hela två avsnitt av den allra sista säsongen om kriminalkommissarie Saga Norén från Länskrim Malmö, spelad av Sofia Helin.

I öppningsscenen sitter hon inspärrad i väntan på högsta domstolens avgörande, efter att hon dömts för mordet på sin mamma.

Samtidigt drar hennes tidigare kollega Henrik Sabroe i gång en ny mordutredning på andra sidan sundet då chefen för den danska motsvarigheten av migrationsverket hittas mördad.

Hur det hela fortlöper återstår att se och för vissa blir som sagt väntan lite kortare än för andra som får vänta fram tills nyårsdagen då första avsnittet kommer visas i Svt.

Under kvällens premiärvisning kommer produktionsteamet, skådespelare och finansiärer finnas på plats i Malmö Arena.

Filmvisningen är ett sätt för Malmö stad att tacka för alla de här åren Brons säsonger spelats in i staden, skriver Malmö Stad i ett pressmeddelande.

Publicerad 14 December 2017 07:56

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag