Maskerade personer med tillhygge rånade möbelvaruhus

Ingen gripen i ärendet

MALMÖ. Möbelvaruhuset XXXLutz i Malmö rånades på tisdagskvällen. Gärningsmännen ska ha hotat kassapersonalen och kommit över kontanter.

– Det talas om flera maskerade gärningsmän med någon form av tillhygge, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Larmet om rånet på Cederströmsgatan kom in klockan 17.37. Rånarna försvann från platsen i riktning mot Sallerupsvägen. Det är oklart om de flydde till fots eller i ett fordon.

– Vi har flera polispatruller som söker i området, bland annat med hund, säger Anna Göransson.

Ingen uppges ha skadats fysiskt vid händelsen. Så sent som den 15 september rånades samma varuhus av flera maskerade personer.

Efter det senaste rånet har företaget beslutat att tillsätta synliga vakter vid ingången till varuhuset fram till dess att ett slutet kassasystem har installerats.

Alla medarbetare som bevittnade onsdagens rån har blivit erbjudna krishantering. De kunder som var på plats och lämnade vittnesmål har personligen blivit kontaktade och tackade av företagsledningen.

– Först och främst vill jag ge en stor eloge till alla medarbetare som hanterat denna svåra krissituation på ett utmärkt sätt. Jag är också oerhört glad att ingen medarbetare eller kund kom till fysisk skada. Vi står nu inför en tuff bearbetningsprocess, men vi låter inte detta bryta ner oss. Vi tar hand om varandra och med hjälp av kompetensen hos företagshälsovårdens krishantering kommer det i slutändan att stärka oss, säger varuhuschefen Toni Prodanovic i ett pressmeddelande.

Publicerad 12 December 2017 18:36

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag