Gubbarnas skönsång värmde frusna tågresenärer

"Hade gärna fått åka med hela resan"

MALMÖ. Att i juletid göra något extra för sina medmänniskor behöver inte vara så svårt. Ibland räcker det med en varmkorv, eller varför inte en sång om en.

Tågvärden Daniel Persson fick sig en värmande överraskning när han och ett fullsatt Pågatåg rullade in på Malmö central.

– Jag såg hur ett gäng gubbar stod i en cirkel på perrongen. Jag anade direkt att de hade något på gång, berättar Daniel Persson.

Och mycket riktigt. Knappt hann de kliva på innan de tog ton.

– Jag blev alldeles varm inombords när de började sjunga. Den första låten hann jag bara filma slutet av, men till min glädje fortsatte de med ytterligare en.

Till tonerna av Owe Thörnqvists ”Varm korv Boogie” rullade tåget sedan vidare mot Triangeln.

– Det är en låt som varenda svensk känner till, så det var kul, säger Daniel Persson, som under sina tre år som tågvärd inte varit med om något liknande.

– Det har ju hänt att folk varit på lyset och sjungit fotbollssånger, men det här var mycket trevligare. De hade gärna fått åka med mig hela resan, säger han.

Vid Triangeln tog det dock stopp och den skönsjungande gruppen gick av.

– Jag försökte luska lite varifrån de kom men det enda de sa var att de var utskickade. I efterhand har jag fått veta att de tillhör en kör som kallar sig ”Phula Gubbar” och att de sjungit ihop i 30 år.

Om herrarnas upptåg var sajten 24 Malmö först att rapportera.

Publicerad 12 December 2017 12:39