Malmöborna får inte nog av sina cocktails

Kol & Cocktail utsedd till årets restaurang

MALMÖ. Nyöppnade KOL & Cocktail på Kalendegatan är ”Årets restaurang”. Det stod klart under Malmö Citysamverkans årliga höstmingel som hölls under torsdagskvällen.

KOL & Cocktails, som öppnade i Bukowskis gamla lokal på Kalendegatan så sent som i mars i år, har snabbt blivit en favorit hos Malmöborna.

– Mottagandet i Malmö har varit över alla förväntningar och vi är enormt tacksamma för den positiva respons vi fått av våra gäster, säger delägaren Michael Fogelqvist, i ett pressmeddelande.

Med fokus på att ge sina gäster en helhetsupplevelse med lika mycket fokus på mat & dryck som service, inredning och musik det prisade krogkonceptet från Helsingborg slagit även i Malmö.

– Givetvis är det jättekul att få detta pris redan första året. Att det både är en omröstning hos allmänheten och därefter en sakkunnig jury som ligger till grund för utmärkelsen är extra kul fortsätter Mattias Tornblad som är den av delägarna som är ansvarig för verksamheten på plats i Malmö.

Krogkonceptet Kol & Cocktails kommer ursprungligen från i Helsingborg och har sedan starten 2015 fått flera utmärkelser för sitt koncept och sin design.

Juryns motivering för "Årets restaurang"

”Köket, baren, servicen, musiken – allt detta vävs samman till en härlig upplevelse i tjusigt inredda lokaler med en Malmö-twist”

Publicerad 10 November 2017 14:17

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag