Cabaret Candy Club utlovar en käftsmäll på dysterheten

FOLKETS PARK. Den 10 november ger Cabaret Candy Club föreställningen ”Ohlala!” på Moriska paviljongen.

– Det är en massa glädje – en käftsmäll på dysterheten och jantelagen, säger producenten Albin Ganovic.

Albin Ganovic beskriver föreställningen som en hyllning till livsnjutarna.

– Det är glitter, glamour och fartfyllda nummer. Det handlar mycket om Frankrike, romantik, kärlek och livsglädje. Vi berör också tabubelagda ämnen som nationalism och förtryck.

För att hämta inspiration till showen besökte Albin Ganovic också Paris nyligen.

– Den röda tråden är Paris som stad. När vi var i Paris tjatade vi oss också in på Moulin Rouge och fick köpa fjädrar av kvinnorna som skapar kläderna till föreställningarna där, som vi nu använder i vår föreställning.

”Ohlala!” innehåller även fler internationella inslag, såsom den danska ficktjuven Kenny Quinn och två kanadensiska akrobater.

– En annan sak som skiljer den här föreställningen från tidigare är att vi har flyttat upp husbandet till scenen. Det gör att inga roller är huggna i sten, varken arbets- eller könsroller.

Albin Ganovic anser att Moriska paviljongen är som klippt och skuren för just den här typen av föreställning.

– Den har en historia av den här sortens underhållning, det är vad Moriskan byggdes för. Förr i tiden spelades det för utsålda hus här och folk kom hit uppklädda och beställde cocktails. Vår målgrupp är också sådan – det är livsnjutare i alla klasser, kön och åldrar. Det vi gör här har inte gjorts på många år. Det finns heller inga andra i Sverige som gör det här just nu, säger Albin Ganovic.

Publicerad 12 October 2017 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag