Rött grus på gångbanan upprör boende:

”Det är förlegat”

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

LIMHAMN. Utmed Västanväg har gångbanorna nyligen rustats upp. Men för Limhamnsbon Carina Sjölin blev det en besvikelse när det visade sig att man lagt röd singel på trottoaren istället för plattor.

– Jag tycker att det är förlegat att lägga grus på trottoaren, istället för plattor, säger hon.

Carina Sjölin menar att det röda gruset, som utgör underlaget på trottoaren, inte är fördelaktigt ur varken ett tillgänglighetsperspektiv eller ur ett sanitetsperspektiv.

– De flesta går ute i cykelbanan eftersom det är svårt att gå i gruset, särskilt för de som har rullstol eller rullator. Men det är inte heller trevligt att gå i gruset eftersom många hundägare struntar i att plocka upp efter sin hund och istället bara sparkar över lite grus, säger Carina Sjölin.

Hon undrar varför kommunen väljer att fortsätta lägga grus på trottoarerna istället för plattor.

Enligt Rickard Rosenqvist, gatuingenjör på kommunen, är de singlade trottoarerna något som bestäms om ”högre upp”.

– Det handlar om att vi inte får asfaltera vissa trottoarer. Det beror bland annat på att grus leder bort vatten bättre vid stora skyfall. Sedan är det också en utseendegrej, säger han.

Men han uppmanar också boende att lämna in eventuella synpunkter till kommunen så att de kan åka ut till platsen för att kontrollera.

– Ibland lägger entreprenören för mycket singel och då blir det svårt att gå på det. I så fall får man göra något åt det.

Publicerad 11 October 2017 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag