Anders och Måns söker lyckan

MALMÖ. I föreställningen ”Nu har vi väl trevligt?” fördjupar sig humorduon Anders och Måns i vår tids besatthet av lycka.

– Vi söker lyckan på väldigt korkade sätt, säger Måns Nilsson.

Att föreställningen kretsar kring just lyckojakt beror på att det var något som Anders Johansson och Måns Nilsson själva tänkt mycket på den senaste tiden.

– Vi är båda runt 40 år och har funderat mycket över det här med hur vi lever våra liv och hur man ska göra för att må så bra som möjligt. Vad kan man förändra för att bli lyckligare? Det är inte så att vi levererar något facit för hur det ligger till, utan det är en humorshow där vi driver med våra egna brister. Vi söker lyckan på väldigt korkade sätt; som shopping och att göra karriär, säger Måns Nilsson.

Kan du berätta om några insikter som ni har gjort under arbetets gång?

– Vi har inte läst några självhjälpsböcker utan vetenskaplig forskning. Det man kommit fram till där är ganska självklara grejor som att det är viktigt att ha djupa och meningsfulla relationer till människor. Det mest intressanta är kanske att karriär och pengar inte skapar lycka. Det gäller dock under förutsättning att man har tillräckligt med pengar för att kunna betala räkningarna, så att man slipper ligga sömnlös över det.

Varför tror du att vi just nu är så upptagna vid jakten på lyckan?

– Jag tror att det beror på att vi har möjligheten och tiden att fundera på det. Det är en lyx. Tidigare generationer och på andra platser i världen är man upptagen med att tänka på att man ska ha någonting att käka och någonstans att bo.

Många komiker gör föreställningar med en allvarlig botten nuförtiden, vad tror du att det beror på?

– När man varit komiker ett tag tröttnar på att bara vitsa och vill gör något som är mer angeläget för folk och viktigt för en själv. De flesta komiker är också smarta och allmänbildade människor som funderar ganska mycket över saker. Personligen känner jag att de roligaste sakerna är sådant som bottnar i ens eget liv.

Föreställningen ”Nu har vi väl trevligt?” spelas på Lunds stadsteater 19, 20 och 21 oktober och på Malmö live 28, 29 och 30 november. Förutom Anders och Måns är även Julia Öjbrandt med på scenen och bidrar med musikaliska inslag.

Publicerad 11 October 2017 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag