Näring för kropp och själ hos Vellingeblomman

Vellingeblomman i Vellinge är för många synonymt med utflykt och upplevelse. Butiken är ett uppskattat utflyktsmål där man möts av härlig miljö för sinnena och skön atmosfär. Vellingeblomman, med plantskola, avdelningar för heminredning, presentartiklar och även en välsorterad zoo-avdelning är en inspirationsbutik med en självklar plats i många skåningars hjärtan.

Butiksytan är väl tilltagen och på de bortåt 10 000 kvadratmeterna kan man  gå länge och njuta. Blir man hungrig under tiden så är det bara att stanna till för en paus på Farmor Idas Bistro där det finns det massor av gott att välja på. Ansvarig i bistron är Christel Lindberg.

- Här serverar vi à la carte men även dagens rätt måndag till fredag. Vi har en fantastisk glassdisk med hemmagjord ”gelato” och ständigt tolv spännande smaker på gång. Den öppnade under förra året och har blivit en enorm succé. Vår dagens rätt-meny uppdateras kontinuerligt och den finns att hitta på vår hemsida. Vill man förlägga sin konferens eller sin 50-årsfest på Farmor Idas Bistro så går det alldeles utmärkt. Då är det bara att boka en tid så går vi igenom vad som önskas, säger Christel.

Gott och vällagat

På Farmor Idas Bistro saknas ingenting. Här finns alltid en spännande lunchmeny med vällagad dagens rätt och en salladsbuffé.

På helgerna är man även en omtyckt brunchrestaurang då det serveras en riklig och omtyckt brunchbuffé med omelett, bacon, hembakat bröd, charkbricka, ostbricka, soppa, chorizobullar, olika sorters sill, makrill, räkor, havsmusslor, aioli, två, tre olika sorters sallader, hemlagad grönsakspaj, turkisk yoghurt med sylt från Matboden och hemmagjord granola.

Skön stämning

I köket råder god stämning. Här jobbar ett sammansvetsat gäng som skapar perfekta förutsättningar för ditt besök.

Christel själv har varit på plats i cirka ett år och sammantaget är man sex personer – i högsäsong upp till 30 – som hjälps åt att göra din och min upplevelse så bra som möjligt.

Wallenbergare, kycklinggryta och stekt sill med brynt smör och potatismos är exempel på några populära klassiker som erbjuds som dagens rätt.

Snart öppnar Emil

I direkt anslutning till Matboden och alla dess delikatesser snickras det för fullt. Som ett komplement till Farmor Idas - och som en ny härlig plats att mötas, färdigställs nu Café Emil där man som besökare ska kunna sitta ner och fika lite lättare mat, kakor och dryck.

Påsken närmar sig och det är såklart en av bistrons högsäsonger. Då hittar du även en av Vellingeblommans uppskattade säsongsutställningar. I Påskbyn som står redo ser du Vellingeblommans tolkning av vad häxorna gör när de väl kommer till Blåkulla.

Gör en utflykt och botanisera bland inneväxter och uteväxter krukor, tillbehör och mycket annat. Kanske passar du på att hitta någon kul presentartikel eller lite läcker heminredning.

Den 24 mars är det också meningen att Café Emil ska stå redo att ta emot sina första gäster. Från och med då blir det fika och mums på Café Emil och dagens rättluncher och annat på Farmor Idas Bistro. Vill man sedan slå sig ned och njuta av läckerheterna på den sköna uteserveringen så går det alldeles utmärkt. Här finns plats för cirka 50 sittande. I direkt anslutning ligger Vellingeblommans Fantasy garden – nyöppnad sedan förra året – här finns det inspiration, mys och avkoppling för alla.

Publicerad 09 October 2017 06:35

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag