Tredje branden på kort tid i samma bostadsområde

Polisen: Finns absolut anledning att titta på de tre bränderna

Av
Sanna Hjalmarsson Marek Stefaniak

MALMÖ. På en vecka har tre bränder inträffat i Malmöstadsdelen Slottsstaden. Enligt polisen är det för tidigt att uttala sig om eventuella samband. Men händelserna skapar oro.

– Det är väldigt läskigt och känns inte som någon tillfällighet, säger en person som bor nära en av brandplatserna.

Under natten till tisdag brann ett kombinerat sophus/cykelförråd ner till grunden och orsakade skador på de intilliggande lägenheterna på Fågelbacksgatan i Malmö.

I natt var det dags igen. Klockan 02.43 larmades räddningstjänsten till korsningen mellan Västra Rönneholmsgatan och Edvard Lindahlsgatan efter larm om ytterligare en brand.

Brandkåren lyckades snabbt få kontroll över branden och inga skador på intilliggande fastigheter rapporteras.

En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Branden är den tredje på kort tid i samma område. För en vecka sedan brann det även i en källare på Östra Kristinelundsvägen. Den händelsen, liksom gårdagens sophusbrand, rubriceras som mordbrand.

– Det finns absolut anledning att titta på de tre bränderna och se om det finns likheter, men i nuläget ser vi inget samband. Just när det gäller sophus kan det röra sig om en olyckshändelse om någon slängt en cigarettfimp eller inte släckt en engångsgrill ordentligt, säger Nils Norling, presstalesman för Malmöpolisen.

Publicerad 13 September 2017 06:47

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag