Festkläder och fik ligger vägg i vägg

VÄSTRA HAMNEN. Västra hamnebon Jaleh Yousefi har många järn i elden. I lokaler på Lilla varvsgatan driver hon såväl Steveus café som Steveus fashion & beauty, städfirma och konsultbyrå.

– Västra hamnen passade mitt koncept, säger hon.

Steveus kafé öppnade i början av året och Jaleh Yousefis ambition är att det ska kännas hemtrevligt och vardagligt.

– Det vi serverar här är hemmagjort och hembakat. Det ska dofta gott när man kommer in och man ska kunna ta med barnen hit. Det finns en lekhörna till barnen så att man kan äta och fika ifred. Det bor ju mest barnfamiljer här, säger Jaleh Yousefi som tidigare även drivit ett kafé på Södra förstadsgatan.

I möjligaste mån försöker de att köpa råvaror från närområdet.

– Vi köper in frukt och grönt själva och försöker köpa så mycket närproducerat som möjligt. Vi har också gluten- och mejerifria alternativ.

Det har öppnat flera kaféer här på sistone, hur ser du på konkurrenssituationen?

– Det finns ingen som har mitt koncept. Jag har haft gäster som återkommit ända sedan jag startade och får hela tiden nya kunder.

Vägg i vägg med kaféet ligger Steveus fashion & beauty, en klädbutik som inriktar sig på dam- och flickkläder, framförallt för festligare tillfällen. Kläder från Steveus fashion & beauty har burits både av Fröken Sverige 2017 och av prinsessan Estelle, enligt Jaleh Yousefi.

– Det är skräddarsydda kläder och vi använder 18 karats guld och silver i dem. När det gäller tyg, nålar och tråd försöker vi att få så mycket som möjligt från Sverige. De här kläderna finns ingen annanstans och alla detaljer är godkända av kunden, säger hon.

Jaleh Yousefi håller också på att ta fram schampo och balsam för barn, detta görs tillsammans med Stockholmsföretaget Salab.

Publicerad 11 September 2017 06:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag