Nu kan Pokemon Go-spelare i Husie få tips om “raider” i grannskapet. Foto: Mostphotos

Nu kan Pokemon Go-spelare i Husie få tips om “raider” i grannskapet. Foto: Mostphotos

Pokemonentusiaster samlas vid gym i Husie

HUSIE. Pokemonentusiaster i Husie har fått en ny Facebookgrupp. Men det handlar inte bara om att samlas vid ”raider”, utan det är också en chans att lära känna nya personer.

Bara några dagar efter det att Charlotta Sjölander startade Facebookgruppen ”Pokemon Go Husie” har den drygt 30 medlemmar.

– Det är så roligt för det är faktiskt människor i alla åldrar som är med. Jag själv är i 40-årsåldern, någon är tio år äldre, så det är inte bara barn som är med, säger hon.

I gruppen lägger man upp ”raider” i Husie. En ”raid”i Pokemon Go kräver många spelare, som samlas inom en viss tid.

– Här i Husie samlas det inte så många vid ”raider”, så jag tänkte att det kunde vara bra att ha en Facebookgrupp. Folk svarar att de kommer och så träffas man vid gymmet. Ibland dyker det även upp personer som inte har svarat, och det är förstås helt ok.

Det är även en chans att stifta nya bekantskaper i grannskapet.

– En del känner man sedan innan, men inte andra. Man umgås med samma människor alltid, och det är kul att träffa nya med samma intresse.

Charlotta Sjölander och den äldste sonen började att spela Pokemon Go för ett år sedan, medan maken och yngste sonen började nu i sommar.

– Även om vi bara lägger upp raiderna i Facebookgruppen handlar det inte bara om det. Man kommer ut och det är kul när man är flera som gör något ihop, säger hon.

Publicerad 11 August 2017 11:40