Hon firar ett-årsdagen med tårta

KRUMBY. Det fanns inget kafé i närheten och hennes man ville ha växter. Så för ett år sedan öppnade Christine Persson ett orangeri och kafé. Det firas med tårta på söndag, den 13 augusti.

Christine Persson hade en inredningsbutik, som hon växte ur. Samtidigt frågade kunder ofta efter var de kunde fika, men det fanns inget kafé i närheten, utan hon fick istället hänvisa dem till Malmö eller Vellinge. Så föddes idén om ett kafé. Wasabi orangeri, café och butik, som ligger granne med Kummingården, öppnade för ett år sedan.

– Min man har alltid pratat om att han vill ha växter, men vi hade inte riktigt plats.

Inredningssakerna har också flyttat in i orangeriet.

– Människor tycker att det ser trevligt ut, men det är kaféet som är det roliga nu för tiden Jag har haft en bild i huvudet om hur det skulle se ut. Ibland har jag tänkt om och ändrat något litet, som lampor, annars är det så här jag tänkte mig det, säger Christine Persson.

Det är öppet på helger, men under sommaren även på torsdagar och fredagar. Det mesta som serveras är egenodlat och ekologiskt.

– När det tar slut vänder jag mig till min svärmor, som alltid har haft en handelsträdgård. Många barnfamiljer och äldre par kommer hit och just blandningen är jättetrevlig.

Vad fikar du helst själv?

– En kopp cortado. Jag är ingen kakmänniska, men när man står här är det lätt att smaka. Jag har gått upp fem kilo sedan vi öppnade. Annars tar jag helst en macka till.

Publicerad 11 August 2017 10:37

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag