Massage på väg

Limhamnsmassör tar cykeln till kunderna

Av
Markus Celander

LIMHAMN. Ont i kroppen, men trött efter jobb och fullt upp. Hur få tid till det där besöket hos massören? Stela Jönsson, med 26 år i branschen, har svaret.

– Jag kommer cyklandes hem till kunderna, praktiskt, miljövänligt, och så får jag själv motion, säger hon.

Stela Jönsson har haft sitt företag, Malmö Harmonicenter, i tio år. Sedan i november förra året ligger det i Limhamn, på Hyllie Kyrkoväg, nära Bergaskolan. Här erbjuder hon en rad behandlingsmetoder, som exempelvis klassisk massage.

– Många människor har fullt upp idag, och kan få svårt att ta itu med friskvård. De kanske är trötta efter jobb, och så ska de då ta sig till behandlingen, och så kan det vara krångligt att hitta parkeringsplats där och så vidare. Så jag bestämde mig för att erbjuda hembesök, berättar Stela Jönsson.

Hon införskaffade en el-lådcykel för några månader sedan, på vilken hon lastar på sin hopfällbara massagestol. Sedan dess har det blivit mycket trampande till såväl privatpersoner som företag.

– Nu under sommarhalvåret har jag en hel del kunder i koloniområden. Det har ju blivit några mil vid det här laget, men cykeln har en elmotor som jag kan koppla på när det behövs.

Att cykla till sina kunder känns rätt för både miljö och hälsa, menar Stela Jönsson.

– Och så hoppas jag ju att argumenten för att tacka nej till friskvård minskar. Många går omkring med smärtor, till exempel på grund av att de sitter eller står fel, eller att ena benet är lite kortare än det andra. Jag identifierar var deras problem kommer ifrån, och så jobbar vi utifrån det.

Under Malmöfestivalen, på söndag den 13 augusti, mellan klockan 11 och 15, finns Stela Jönsson på plats på Gustav Adolfs torg och erbjuder gratis pröva på.

– Det rör sig om delmassage, tio minuter. Och bara om vädret tillåter, tillägger hon.

Packat och klart inför kundbesöket. Foto: Pressbild

Packat och klart inför kundbesöket. Foto: Pressbild

Publicerad 10 August 2017 12:00

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag