Flera barn fanns i lägenheterna som besköts

"Den eller de som gjort det här saknar helt spärrar"

Av
Gustav Persson

MALMÖ. Kulor gick in i sex lägenheter under nattens skottlossning. 13 personer fanns i lägenheterna när det sköts. Fem av dem är barn.
Det var i natt vid 23:46 som polisen fick in ett larm om en skottlossning på Bennets väg. Många skott avlossades då mot ett åttavåningshus.
– I sex av lägenheterna har skott gått in genom fönster, säger polisens presstalesman Nils Norling.
Under skjutningen fanns 13 personer i lägenheterna. Fem av dem är under 15 år.
– Vi har tidigare haft händelser där man skjutit på mer eller mindre öppen gata. Detta är på samma nivå av avsaknad av empati. Det är hänsynslöst och likgiltigt gjort. Den eller de människornas som gjort det här saknar spärrar, de kan inte beskrivas på annat sätt.
Polisen har säkrat både hylsor och kulor på platsen.
– Uppringarna och de på platsen talar om förhållandevis många smällar på relativt kort tid. Det får oss att tror att det är någon form av automatvapen. Men vi har inte kunnat säkerställa det än.
Polisen har även gjort andra beslag och tekniker har undersökt den platsen där man tror att det sköts ifrån. Det ska vara på en gård strax utanför.
– Vi har knackat dörr i natt men ofta göra men det ytterligare en gång. Annars handlar det nu mycket om att titta på de uppgifterna vi fått och jämföra dem.
– Vi håller på att utreda om det finns någon hotbild mot någon i huset. Antingen någon som bor där eller brukar uppehålla sig där.
En anmälan om mordförsök är upprättad men än så länge är ingen person gripen eller misstänkt.
– Vi kan inte ute uteslut att det var fler än en person.

Publicerad 14 July 2017 13:44

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag