Knarkkarta fällde brodern – tre döms till fängelse

Får fleråriga fängelsestraff

Av
Gustav Persson

MALMÖ. Trots att 19-åringen satt häktad lyckades han smuggla ut en karta med instruktioner om var knarket låg gömt till sin storebror. Nu döms de två och en kompis till fleråriga fängelsestraff.
Det var den 8 februari tidigare i år som 19-åringen greps. Samtidigt slog också polisen till mot hans jämnårige kompis. De två hade delat en andrahandslägenhet och vid en husrannsakan i fastigheten hittade polisen i två vindsförråd en Kalasjnikov, en kulsprutepistol och en sportpistol med tillhörande ammunition. Man hittade också 4,3 kilo cannabis.
Polisen säkrade då flera bevis som kunde knyta de båda 19-åringarna till fynden. Så här långt var dock inte den ena av männens storebror inblandad.
Det blev han först en månad senare efter att poliser sett personer gräva på ett grönområde på Lindängen. När personerna lämnade platsen i bil följde polisen efter och färden slutade första när bilen kraschade.
23-åringen flydde från platsen till fots men han kunde strax senare gripas. På sig hade han då en karta som beskrev var det gömda knarket skulle finnas. En karta som enligt polisen kommer från den då häktade brodern och som nu hans advokat misstänks ha smugglat ut.
När polisen följde kartans beskrivning hittade man över 500 gram kokain.
På brevet finns bland annat de båda brödernas fingeravtryck.
Alla tre nekar till anklagelserna men dömdes trots det idag av Malmö tingsrätt.
19-åringen döms till 3,5 års fängelse för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och narkotikabrott.
Kompis döms till två års fängelse för narkotikabrott och grovt vapenbrott.
23-åringen döms till tre års fängelse för våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och försök till grovt narkotikabrott.

Publicerad 13 July 2017 14:55

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag