Gärningsmännen kan ha fastnat på film

Polisen kartlägger olika flyktvägar

MALMÖ. Det går sakta framåt i jakten på de två unga män som i fredags sköt ner en 28-årig man utanför ett gatukök på Rosengård. Polisen har ännu ingen klar identitet på gärningsmännen och hoppas att de fastnat på någon av de övervakningskameror som finns i området.
– Vi har börjat samla in material från olika tänkbara flyktvägar. När det är klart ska materialet analyseras, säger Claes Hermansson för polisens enhet för grova brott.
Offret som sköts med flera skott på nära håll vårdas fortfarande på sjukhus och har än så länge inte kunnat höras av polis.
– Han är fortfarande under sjukhusvård och vi har inte kunnat hålla något riktigt förhör än. Vi har patrull på plats på sjukhuset och han står under polisbeskydd, säger Claes Hermansson.
Hittills kvarstår polisens teori om att skotten varit direkt riktade mot det den 28-årige mannen. Huruvida det varit ett överlagt dåd eller om skotten avlossats i samband med någon dispyt återstår dock att reda ut.
– Vi vet inte om gärningsmännen haft för avsikt att skjuta mannen när de kom till platsen eller om det hänt något i samband med mötet.
Det är inte heller mycket man vet om de två gärningsmännen.
– Vi vet att de är unga, runt 20 år och att de sågs springa från platsen, säger Hermansson.
LÄS MER: Skottoffer tidigare okänd av polis

Publicerad 11 July 2017 10:32

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag