Stenkastning vid SVTs sommarlovsscen

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

MALMÖ. När ungdomsgänget blev avvisade av väktare från SVT:s sommarlovsscen i Scaniaparken i Västra hamnen dröjde det inte länge innan de kom tillbaka.
– De kastade sten mot väktaren, men även mot nyfikna barn som var och tittade på scenen. Därför är det polisanmält som framkallande av fara för annan, berättar Lars Förstell som är pressinformatör vid Malmöpolisen.
I polisanmälan poängterar väktaren och en publikvärd att det rör sig barn i området, och därför rubricerades det som framkallande av fara för annan.
– Jag vill dock betona att stenkastningen inte riktades mot barnen, utan mot publikvärden och väktaren. Det är enormt olyckligt att vår personal utsätts för något sådant, men barnen var ungefär 30 meter bort, säger Anna-Maria Nildén, som är projektledare vid Sommarlov och säkerhetsansvarig. 
Det har blivit en tradition att Sveriges television sänder Sommarlov från Malmö.
Eftersom det inte är möjligt att plocka in all utrustning varje dag finns det väktare som dygnet runt bevakar scenen.
– De märkte i går vid 21-tiden hur omkring tolv personer i 20-årsåldern gick närmare och närmare scenen och visade intresse för den utrustning som fanns där, säger Lars Förstell. 
Väktaren visade bort dem och de försvann. Det visade sig dock att de bara gömt sig bakom en buske. Plötsligt kastades flera stenar med kraft mot väktaren och publikvärden. 
– Vi vill att det här ska vara en säker plats för barn, och ingen ska behöva vara rädd för att låta barnen vara här, poängterar Anna-Maria Nildén.
FOTNOT:  I polisanmälan står att barn riskerade att bli träffade, vilket gjorde att rubriceringen var framkallande av fara för andra, men enligt uppgifter som tillkommit har de befunnit sig 30 meter bort.

Publicerad 19 June 2017 11:06

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag