Fullspäckat program i Beijers park

KIRSEBERG. Instrumentpyssel, konst, poesi och musik. Det är några av programpunkterna i det fullspäckade programmet för Sommar i Beijers park. Ett program som gjordes spontant, under en kort tid.
För första gången arrangeras Sommar i Beijers park, ett program med nästan dagliga arrangemang fram till den 16 september.
– Det har varit så roligt att så många olika aktörer har samlats och fått ihop ett sådant digert program på så kort tid. Jag har aldrig varit med om något liknande. kul, säger Lotta Holmberg, på ABF, som är ansvarig för att sammanställa programmet.

Programmet kom till spontant.
– Vi på ABF råkade stöta på Vi på backarna och någon i Malmö stad och då frågade vi oss om vi inte ska samverka. Vi inbjöd till en nätverksträff och plötsligt var det ett fullt program. Varje arrangör arrangerar sitt program, säger Lotta Holmberg.
Programmet är brett, och riktar sig till såväl familjer, barn som vuxna. Alla programpunkter är gratis.
– Det är allt från utställare till stora festivaler och teateruppsättningar. Det är en väldigt vacker park, så det är roligt att den används, säger Lotta Holmberg.

Förhoppningen är att inte bara Kirsebergsbor utan människor från hela Malmö ska hitta till de olika arrangemangen.
Om Sommar i Beijers park ska få en fortsättning efterlyser Lotta Holmberg en bättre och tydligare infrastruktur.
– Exempelvis hur man får tag i en elskåpsnyckel? Och det hade varit trevligt med en bättre scen och bänkar framför den. Nu får man ta med sig en filt och slå sig ned. Och hur når man ut till alla med programmet? Och när något är inställt? Det behövs en varm, fast hand som tar hand om allt detta, säger Lotta Holmberg.
:
Fotnot: Programmet för Sommar i Beijers park finns på ABF Malmös hemsida.

Publicerad 19 June 2017 15:14

Lokaltidningen Malmös nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag